Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzgerinc formában sült csirkemell baconbe tekerve recept

Őzgerinc formában sült csirkemell baconbe tekerve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemellfilé
    • 3 csomag bacon
    • 15 dkg reszelt sajt
    • bors ízlés szerint
    • 4 ek tejföl
    • 3 ek liszt
    • 1 csokor aprított petrezselyem
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • margarin az őzgerinc kikenéséhez
    • zsemlemorzsa az őzgerinc szórásához
    • 1 kg kockázott burgonya

    Elkészítése:

    Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal és beszórjuk morzsával (vagy sütőpapírral béleljük).

    A formát kirakjuk bacon szalonnával úgy, hogy picit fedjék egymást, és a forma két szélén túllógjanak.

    A húst apró kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. 2 ek tejfölt elkeverünk a liszttel, a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Beleforgatjuk a húskockákat, és a szalonnával bélelt formába kanalazzuk. Ráhajtjuk a szalonna kilógó végeit, megkenjük a maradék 2 ek tejföllel és megszórjuk a maradék sajttal.

    180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Ekkor hirtelen mozdulattal egy hőálló tálra borítjuk, és még 15 percet pirítjuk a tetejét.

    A megtisztított, felkockázott burgonyát megsózzuk, és olajjal kikent tepsibe borítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és szintén 180 fokon megsütjük.

    Tipp:

    Én füstölt karaván sajttal készítettem most, így nem sóztam meg. Ez a vasárnapi ebédünk volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá