Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal és beszórjuk morzsával (vagy sütőpapírral béleljük).
A formát kirakjuk bacon szalonnával úgy, hogy picit fedjék egymást, és a forma két szélén túllógjanak.
A húst apró kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. 2 ek tejfölt elkeverünk a liszttel, a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Beleforgatjuk a húskockákat, és a szalonnával bélelt formába kanalazzuk. Ráhajtjuk a szalonna kilógó végeit, megkenjük a maradék 2 ek tejföllel és megszórjuk a maradék sajttal.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Ekkor hirtelen mozdulattal egy hőálló tálra borítjuk, és még 15 percet pirítjuk a tetejét.
A megtisztított, felkockázott burgonyát megsózzuk, és olajjal kikent tepsibe borítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és szintén 180 fokon megsütjük.
Én füstölt karaván sajttal készítettem most, így nem sóztam meg. Ez a vasárnapi ebédünk volt.