Őzgerinc formában sült csirkemell baconbe tekerve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 3 csomag bacon
  • 15 dkg reszelt sajt
  • bors ízlés szerint
  • 4 ek tejföl
  • 3 ek liszt
  • 1 csokor aprított petrezselyem
  • 2 egész tojás
  • margarin az őzgerinc kikenéséhez
  • zsemlemorzsa az őzgerinc szórásához
  • 1 kg kockázott burgonya

Elkészítése:

Egy őzgerinc formát kikenünk margarinnal és beszórjuk morzsával (vagy sütőpapírral béleljük).

A formát kirakjuk bacon szalonnával úgy, hogy picit fedjék egymást, és a forma két szélén túllógjanak.

A húst apró kockákra vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. 2 ek tejfölt elkeverünk a liszttel, a tojásokkal és a reszelt sajt felével. Beleforgatjuk a húskockákat, és a szalonnával bélelt formába kanalazzuk. Ráhajtjuk a szalonna kilógó végeit, megkenjük a maradék 2 ek tejföllel és megszórjuk a maradék sajttal.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 40 perc alatt megsütjük. Ekkor hirtelen mozdulattal egy hőálló tálra borítjuk, és még 15 percet pirítjuk a tetejét.

A megtisztított, felkockázott burgonyát megsózzuk, és olajjal kikent tepsibe borítjuk. Kevés vizet öntünk alá, és szintén 180 fokon megsütjük.

Tipp:

Én füstölt karaván sajttal készítettem most, így nem sóztam meg. Ez a vasárnapi ebédünk volt.