Orgoványi rántott csirkemell recept

Hozzávalók:
- 4 db csirkemell filé szeletekre vágva
- 3 dl tej
- 1 közepes vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 kávéskanál só
- 1 teáskanál őrölt piros paprika
- 6 csapott ek liszt
- bors ízlés szerint
Köret:
- 12 db burgonya
- 12 szelet bacon
- 25 dkg vaj
- 2 csapott ek liszt
- 1 leveskocka
- 2 dl tejföl
- 2 kávéskanál só
Elkészítése:
1 gerezd fokhagymát összezúzunk és a tejbe keverjük, majd megsózzuk és belerakjuk a hússzeleteket.
Hűtőbe 2-3 órát pácoljuk, majd lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket a felvert tojásba reszeljük, a pirospaprikát pedig a lisztbe keverjük.
A csirkemellet először a pirospaprikás lisztbe, majd a hagymás tojásba végül a zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Mindegyiket betekerjük 1-1 szelet szalonnába. Olajjal kikent tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
A vajat felhevítjük hozzáadjuk a lisztet, felöntjük 1/4 l húslevessel és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk,fűszerezzük. Ráöntjük a burgonyára és 10-15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »