Hozzávalók:
Köret:
Elkészítése:
1 gerezd fokhagymát összezúzunk és a tejbe keverjük, majd megsózzuk és belerakjuk a hússzeleteket.
Hűtőbe 2-3 órát pácoljuk, majd lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket a felvert tojásba reszeljük, a pirospaprikát pedig a lisztbe keverjük.
A csirkemellet először a pirospaprikás lisztbe, majd a hagymás tojásba végül a zsemlemorzsába forgatjuk és olajban kisütjük.
A körethez a burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk. Mindegyiket betekerjük 1-1 szelet szalonnába. Olajjal kikent tepsibe tesszük és 10 percig sütjük.
A vajat felhevítjük hozzáadjuk a lisztet, felöntjük 1/4 l húslevessel és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, ízlés szerint sózzuk,fűszerezzük. Ráöntjük a burgonyára és 10-15 percig sütjük.