Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé recept

Olívabogyós,rozmaringos csirkecomb filé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A olívás csirkecombokhoz:

    • 6 db csirkecomb kicsontozva / egész csontos csirkecomb is jó/
    • 1 kis üveg olíva bogyó
    • 1 db rozmaring ág vagy szárított rozmaring
    • szárnyas fűszerkeverék
    • őrölt bors
    • 1/2 dl olíva olaj

    A töltött paprikákhoz:

    • 6 db paprika
    • 20 dkg fetasajt
    • 5 dk margarin
    • 2 ek.finom liszt
    • 3 dl tej
    • őrölt fehér bors
    • só / ha szükséges /

    Elkészítése: Előkészítés: A fetasajtot villával szétnyomkodjuk. A rozmaring leveleit apróra vágjuk. A csirkecombokat besózzuk. Az olajat elkeverjük a fűszerekkel, rozmaringgal és két evőkanállal az olívabogyó levéből. A páclét a csirkére öntjük és legalább egy órát hűtőben állni hagyjuk. A legjobb, ha a pácolást előző nap végezzük. A paprikákat félbevágjuk és a magházat kivágjuk.
    Elkészítés: A vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és 1-2 percet pirítjuk. Felöntjük forró tejjel, ízesítjük őrölt borssal és sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. A besamelből a feta sajthoz keverünk annyit,hogy krémes állagú legyen majd habzsákkal a paprikákba töltjük. A combokat a páclével együtt tepsibe vagy jénaiba tesszük, és fóliával letakarva, 30-35 percig pároljuk. Levesszük a fóliát, és még k.b. 20 percig sütjük. Az utolsó 10 percben szórjuk rá az olívabogyót, és együtt sütjük. A combokat a fetás krémmel töltött paprikákkal tálaljuk. Aki nem szereti a hideg köretet a betöltött paprikákat meg is sütheti.
    Jó étvágyat kívánok hozzá!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá