Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával recept

Nyári zöldséges csirkenyárs krémfehérsajtos salátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb kicsontozott csirkemell
    • 1 kk só
    • 1 kk grill fűszerkeverék
    • 1 nagy fej lila hagyma
    • 1 nagy fehérhúsú paprika
    • 2 db bébi cukkini
    • 25 dkg apróbb gomba
    • 1 púpos tk grill zöldség fűszerkeverék
    • 1 csipet só
    • 5-6 ek olaj
    • 6 db saslikpálca

    Salátához:

    • 4 nagyobb paradicsom
    • 3 zsenge uborka
    • 10 dkg krém fehér sajt
    • 1 nagy csipet morzsolt bazsalikom

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára vágjuk, meghintjük sóval, grill fűszerkeverékkel és alaposan összeforgatjuk. 6 db saslikpálcát vízbe áztatunk.

    A zöldségeket megtisztítjuk, a lila hagymát 8 részre vágjuk, majd szétszedjük a cikkeket. A cukkinit felkarikázzuk. A paprikát a husival megegyező méretűre daraboljuk. A gomba héját lehúzzuk, tönkjét kiemeljük.

    A beáztatott pálcákra sorban feltűzzük az alapanyagokat a következő sorrendben: lila hagyma, paprika, csirkemell, cukkini, gomba. Addig folytatva, míg el nem fogynak a zöldségek és a husi.

    A nyársakat egy közepes tepsibe fektetjük, majd lekenjük pár evőkanál olajjal, meghintjük a grill zöldség fűszerkeverékkel és párszor meg is forgatjuk, hogy a fűszeres olaj mindenhol bevonja a zöldségeket.

    Meghintjük 1 csipet sóval, de csak finoman, mert a fűszerkeverék is sós.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 200 fokon hőlégkeveréssel 20 perc alatt megsütjük. A sütés alatt érdemes 1-2 alkalommal a nyársak alatti szafttal átkenni.

    Amíg sül a nyárs, elkészítjük a salátát. A krém fehér sajtot lecsöpögtetjük, és apró kockára vágjuk.

    A megtisztított paradicsomot felkockázzuk, az uborkát fél karikára vágjuk. Egy tányérkára rendezzük, rászórjuk a sajtot és meghintjük kevés morzsolt bazsalikommal. Nem szükséges külön sózni, mert a sajt elég sós.

    A megsült nyársakat a friss sajtos salátával melegen kínáljuk.

    Tipp:

    A nyársak akár grillen is megsüthetők.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá