Nem lehet abbahagyni csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 2 púpozott evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 evőkanál szárnyas fűszer
- 1 mokkáskanál őrölt bors
Tetejére:
- 2 vöröshagyma felkarikázva
- sajt (jelen esetben füstölt)
- 2 nagy doboz tejföl
- 4 evőkanál olaj
Aljára:
- 1 kg krumpli felkarikázva
A tepsi kikenésére:
- vaj
Elkészítése:
A krumplit a kivajazott tepsi/jénai aljára tesszük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A felszeletelt húst megforgatjuk a paprikás lisztben, és szép sorban a krumplira tesszük egymás mellé.
A maradék lisztet a húsra szórjuk, a vöröshagymát a tetejére karikázzuk. A tejfölt elkeverjük az olajjal, és a csirkére kanalazzuk.
Lefedjük a tepsit alufóliával és a sütőbe tesszük. 200 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük róla a papírt, sajttal megrakjuk, és addig sütjük (légkeveréssel), míg a sajt megpirul (ez kb + 15 perc).
Tipp:
Az alufóliás rész el is maradhat, bevallom, most én sem takartam le, úgy sütöttem egy órán át, majd a sajttal még 15 percig
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »