Nem lehet abbahagyni csirke recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 2 púpozott evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 evőkanál szárnyas fűszer
- 1 mokkáskanál őrölt bors
Tetejére:
- 2 vöröshagyma felkarikázva
- sajt (jelen esetben füstölt)
- 2 nagy doboz tejföl
- 4 evőkanál olaj
Aljára:
- 1 kg krumpli felkarikázva
A tepsi kikenésére:
- vaj
Elkészítése:
A krumplit a kivajazott tepsi/jénai aljára tesszük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A felszeletelt húst megforgatjuk a paprikás lisztben, és szép sorban a krumplira tesszük egymás mellé.
A maradék lisztet a húsra szórjuk, a vöröshagymát a tetejére karikázzuk. A tejfölt elkeverjük az olajjal, és a csirkére kanalazzuk.
Lefedjük a tepsit alufóliával és a sütőbe tesszük. 200 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük róla a papírt, sajttal megrakjuk, és addig sütjük (légkeveréssel), míg a sajt megpirul (ez kb + 15 perc).
Tipp:
Az alufóliás rész el is maradhat, bevallom, most én sem takartam le, úgy sütöttem egy órán át, majd a sajttal még 15 percig
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.