Nem lehet abbahagyni csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 2 púpozott evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál só
  • 1 mokkáskanál majoranna
  • 1 evőkanál szárnyas fűszer
  • 1 mokkáskanál őrölt bors

Tetejére:

  • 2 vöröshagyma felkarikázva
  • sajt (jelen esetben füstölt)
  • 2 nagy doboz tejföl
  • 4 evőkanál olaj

Aljára:

  • 1 kg krumpli felkarikázva

A tepsi kikenésére:

  • vaj

Elkészítése:

A krumplit a kivajazott tepsi/jénai aljára tesszük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. A felszeletelt húst megforgatjuk a paprikás lisztben, és szép sorban a krumplira tesszük egymás mellé.

A maradék lisztet a húsra szórjuk, a vöröshagymát a tetejére karikázzuk. A tejfölt elkeverjük az olajjal, és a csirkére kanalazzuk.

Lefedjük a tepsit alufóliával és a sütőbe tesszük. 200 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük róla a papírt, sajttal megrakjuk, és addig sütjük (légkeveréssel), míg a sajt megpirul (ez kb + 15 perc).

Tipp:

Az alufóliás rész el is maradhat, bevallom, most én sem takartam le, úgy sütöttem egy órán át, majd a sajttal még 15 percig