Nem lehet abbahagyni csirke recept

Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell filé (De lehet comb is)
- 8 dkg liszt
- 1 púpozott teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi őrölt köménymag
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 10dkg reszelt füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 dkg vaj
- 4 evőkanál olaj.
Elkészítése:
A lisztet a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a fűszeres lisztbe és a kivajazott tepsibe egymás mellé lerakjuk.
A maradék lisztet egyenletesen rászórjuk a hús tetejére, rákarikázzuk a vöröshagymát, rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal elkevert tejfölt ráöntjük.
A tepsire alufóliát teszünk és előmelegített forró sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütjük. A fóliát levesszük, és egy kicsit megpirítjuk.
Sült krumpli illik hozzá.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »