Nem lehet abbahagyni csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell filé (De lehet comb is)
  • 8 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál pirospaprika
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi őrölt köménymag
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10dkg reszelt füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj.

Elkészítése:

A lisztet a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával összekeverjük. A csirkemell szeleteket beleforgatjuk a fűszeres lisztbe és a kivajazott tepsibe egymás mellé lerakjuk.

A maradék lisztet egyenletesen rászórjuk a hús tetejére, rákarikázzuk a vöröshagymát, rászórjuk a reszelt sajtot és az olajjal elkevert tejfölt ráöntjük.

A tepsire alufóliát teszünk és előmelegített forró sütőben, közepes lángon kb. 50 percig sütjük. A fóliát levesszük, és egy kicsit megpirítjuk.

Sült krumpli illik hozzá.

Jó étvágyat!