Natúr szelet medvehagymamártással recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- só
- bors
- vaj
- 1 szál újhagyma
- 2 marék medvehagyma
- 1 ek fehérbor
- 3-4 dl tejszín
- szerecsendió
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemellet elfelezzük, majd a fél melleket hosszában, lapjában félbe vágjuk. Így négy vékonyabb hússzeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd vajon aranysárgása sütjük.
A mártáshoz a vajat forrósítjuk, megfuttatjuk rajta a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a felaprított medvehagymát, és puhára pároljuk. Ízesítjük a borral, sóval, borssal, szerecsendióval, felöntjük a tejszínnel. Kb 5 percig forraljuk (vizet rakhatunk hozzá, ha szükségét érezzük).
A keményítőt kevés vízben feloldjuk, és besűrítjük vele a mártásunkat. Pár percig forraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A natúr szeletet a mártással meglocsoljuk, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »