Natúr szelet medvehagymamártással recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- só
- bors
- vaj
- 1 szál újhagyma
- 2 marék medvehagyma
- 1 ek fehérbor
- 3-4 dl tejszín
- szerecsendió
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemellet elfelezzük, majd a fél melleket hosszában, lapjában félbe vágjuk. Így négy vékonyabb hússzeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd vajon aranysárgása sütjük.
A mártáshoz a vajat forrósítjuk, megfuttatjuk rajta a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a felaprított medvehagymát, és puhára pároljuk. Ízesítjük a borral, sóval, borssal, szerecsendióval, felöntjük a tejszínnel. Kb 5 percig forraljuk (vizet rakhatunk hozzá, ha szükségét érezzük).
A keményítőt kevés vízben feloldjuk, és besűrítjük vele a mártásunkat. Pár percig forraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A natúr szeletet a mártással meglocsoljuk, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »