Natúr szelet medvehagymamártással recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemellfilé
- só
- bors
- vaj
- 1 szál újhagyma
- 2 marék medvehagyma
- 1 ek fehérbor
- 3-4 dl tejszín
- szerecsendió
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
A csirkemellet elfelezzük, majd a fél melleket hosszában, lapjában félbe vágjuk. Így négy vékonyabb hússzeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd vajon aranysárgása sütjük.
A mártáshoz a vajat forrósítjuk, megfuttatjuk rajta a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a felaprított medvehagymát, és puhára pároljuk. Ízesítjük a borral, sóval, borssal, szerecsendióval, felöntjük a tejszínnel. Kb 5 percig forraljuk (vizet rakhatunk hozzá, ha szükségét érezzük).
A keményítőt kevés vízben feloldjuk, és besűrítjük vele a mártásunkat. Pár percig forraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A natúr szeletet a mártással meglocsoljuk, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »