Natúr szelet medvehagymamártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • bors
  • vaj
  • 1 szál újhagyma
  • 2 marék medvehagyma
  • 1 ek fehérbor
  • 3-4 dl tejszín
  • szerecsendió
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A csirkemellet elfelezzük, majd a fél melleket hosszában, lapjában félbe vágjuk. Így négy vékonyabb hússzeletet kapunk. Sózzuk, borsozzuk, majd vajon aranysárgása sütjük.

A mártáshoz a vajat forrósítjuk, megfuttatjuk rajta a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a felaprított medvehagymát, és puhára pároljuk. Ízesítjük a borral, sóval, borssal, szerecsendióval, felöntjük a tejszínnel. Kb 5 percig forraljuk (vizet rakhatunk hozzá, ha szükségét érezzük).

A keményítőt kevés vízben feloldjuk, és besűrítjük vele a mártásunkat. Pár percig forraljuk, majd botmixerrel krémesre turmixoljuk.

A natúr szeletet a mártással meglocsoljuk, és tetszés szerinti körettel tálaljuk.