Narancsos töltött csirke recept
Hozzávalók:
- 1 egész sütni való csirke
- vaj/olaj
- 1 dl narancsszörp
- 1 dl víz
- só,
- bors
- rozmaring
- 1/2 dl fehérbor
Töltelék:
- 1 közepes hagyma
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csirkemáj
- ízlés szerint mazsola
- 1/2 dl fehérbor
- 3 egész zsemle
- tej
- ételízesítő
- prézli
- petrezselyem- ízlés szerint
- só
- bors
- olaj
- 1 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, tisztítjuk, áttöröljük papírtörlővel, sózzuk és félre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket:
A mazsolát 1/2 -1 órát áztatjuk a fehérborban. 2 tojást 15 perc alatt keményre főzünk (lehet többet is).
Az apróra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, mielőtt elzárjuk, rádobjuk az összevágott petrezselymet. Hozzáadjuk az előzőleg elkapart májat, a borba áztatott és leszűrt mazsolát. A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemléket is hozzáadjuk illetve beleütjük a 2-3 nyers tojást.
Fűszerezzük ételízesítővel, borssal és jól elkeverjük. Megkóstoljuk és, ha szükséges még teszünk hozzá ételízesítőt vagy sót. Keverés közben meglátjuk milyen állagot kaptunk, melyet pár evőkanálnyi prézlivel stabilabbá tehetünk.
A töltelékünkkel szépen megtöltjük a csirkénket. Tepsibe helyezzük, míg elkészítjük a narancs öntetet.
Egy lábasba beleöntjük a szörpöt a vízzel és a fehérborral, majd felforraljuk és ezzel a keverékkel alaposan átkenjük a csirkénket.
Friss rozmaringgal megszórjuk, majd olajat/vajat és némi vizet alá öntve sütőbe helyezzük. Sütés közben időnként locsoljuk.
Mikor már majdnem kész, de még van alatta lopható szaft, merítünk ebből az ízletes pecsenyeszaftból egy a lábasba és feltesszük főni, miközben hozzákeverjük a maradék narancsszörpös-boros mártást (ha kevesebb maradt, keverjünk hozzá szörpöt és/vagy bort). A keveréket főzzük össze.
A gyönyörű borostyán színű csirkénk közben elkészült!
Tálaláskor a naranccsal díszítjük és mártással kínáljuk, köretként burgonyapürét készítünk. :)
Tipp:
Tipp: a narancsszörp friss narancsok kifacsart levével és mézzel helyettesíthető!A töltelék igény szerint bővíthető, gombával további fűszerekkel.
A máj kevés májkrémmel pótolható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

