Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos töltött csirke recept

Narancsos töltött csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 1 egész sütni való csirke
    • vaj/olaj
    • 1 dl narancsszörp
    • 1 dl víz
    • só,
    • bors
    • rozmaring
    • 1/2 dl fehérbor

    Töltelék:

    • 1 közepes hagyma
    • 4-5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csirkemáj
    • ízlés szerint mazsola
    • 1/2 dl fehérbor
    • 3 egész zsemle
    • tej
    • ételízesítő
    • prézli
    • petrezselyem- ízlés szerint
    • bors
    • olaj
    • 1 narancs a díszítéshez

    Elkészítése:

    A csirkét megmossuk, tisztítjuk, áttöröljük papírtörlővel, sózzuk és félre tesszük.

    Elkészítjük a tölteléket:

    A mazsolát 1/2 -1 órát áztatjuk a fehérborban. 2 tojást 15 perc alatt keményre főzünk (lehet többet is).
    Az apróra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, mielőtt elzárjuk, rádobjuk az összevágott petrezselymet. Hozzáadjuk az előzőleg elkapart májat, a borba áztatott és leszűrt mazsolát. A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemléket is hozzáadjuk illetve beleütjük a 2-3 nyers tojást.

    Fűszerezzük ételízesítővel, borssal és jól elkeverjük. Megkóstoljuk és, ha szükséges még teszünk hozzá ételízesítőt vagy sót. Keverés közben meglátjuk milyen állagot kaptunk, melyet pár evőkanálnyi prézlivel stabilabbá tehetünk.

    A töltelékünkkel szépen megtöltjük a csirkénket. Tepsibe helyezzük, míg elkészítjük a narancs öntetet.

    Egy lábasba beleöntjük a szörpöt a vízzel és a fehérborral, majd felforraljuk és ezzel a keverékkel alaposan átkenjük a csirkénket.

    Friss rozmaringgal megszórjuk, majd olajat/vajat és némi vizet alá öntve sütőbe helyezzük. Sütés közben időnként locsoljuk.

    Mikor már majdnem kész, de még van alatta lopható szaft, merítünk ebből az ízletes pecsenyeszaftból egy a lábasba és feltesszük főni, miközben hozzákeverjük a maradék narancsszörpös-boros mártást (ha kevesebb maradt, keverjünk hozzá szörpöt és/vagy bort). A keveréket főzzük össze.

    A gyönyörű borostyán színű csirkénk közben elkészült!

    Tálaláskor a naranccsal díszítjük és mártással kínáljuk, köretként burgonyapürét készítünk. :)

    Tipp:

    Tipp: a narancsszörp friss narancsok kifacsart levével és mézzel helyettesíthető!

    A töltelék igény szerint bővíthető, gombával további fűszerekkel.

    A máj kevés májkrémmel pótolható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá