Narancsos töltött csirke recept

Hozzávalók:
- 1 egész sütni való csirke
- vaj/olaj
- 1 dl narancsszörp
- 1 dl víz
- só,
- bors
- rozmaring
- 1/2 dl fehérbor
Töltelék:
- 1 közepes hagyma
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csirkemáj
- ízlés szerint mazsola
- 1/2 dl fehérbor
- 3 egész zsemle
- tej
- ételízesítő
- prézli
- petrezselyem- ízlés szerint
- só
- bors
- olaj
- 1 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, tisztítjuk, áttöröljük papírtörlővel, sózzuk és félre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket:
A mazsolát 1/2 -1 órát áztatjuk a fehérborban. 2 tojást 15 perc alatt keményre főzünk (lehet többet is).
Az apróra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, mielőtt elzárjuk, rádobjuk az összevágott petrezselymet. Hozzáadjuk az előzőleg elkapart májat, a borba áztatott és leszűrt mazsolát. A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemléket is hozzáadjuk illetve beleütjük a 2-3 nyers tojást.
Fűszerezzük ételízesítővel, borssal és jól elkeverjük. Megkóstoljuk és, ha szükséges még teszünk hozzá ételízesítőt vagy sót. Keverés közben meglátjuk milyen állagot kaptunk, melyet pár evőkanálnyi prézlivel stabilabbá tehetünk.
A töltelékünkkel szépen megtöltjük a csirkénket. Tepsibe helyezzük, míg elkészítjük a narancs öntetet.
Egy lábasba beleöntjük a szörpöt a vízzel és a fehérborral, majd felforraljuk és ezzel a keverékkel alaposan átkenjük a csirkénket.
Friss rozmaringgal megszórjuk, majd olajat/vajat és némi vizet alá öntve sütőbe helyezzük. Sütés közben időnként locsoljuk.
Mikor már majdnem kész, de még van alatta lopható szaft, merítünk ebből az ízletes pecsenyeszaftból egy a lábasba és feltesszük főni, miközben hozzákeverjük a maradék narancsszörpös-boros mártást (ha kevesebb maradt, keverjünk hozzá szörpöt és/vagy bort). A keveréket főzzük össze.
A gyönyörű borostyán színű csirkénk közben elkészült!
Tálaláskor a naranccsal díszítjük és mártással kínáljuk, köretként burgonyapürét készítünk. :)
Tipp:
Tipp: a narancsszörp friss narancsok kifacsart levével és mézzel helyettesíthető!A töltelék igény szerint bővíthető, gombával további fűszerekkel.
A máj kevés májkrémmel pótolható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »