Narancsos töltött csirke recept

Hozzávalók:
- 1 egész sütni való csirke
- vaj/olaj
- 1 dl narancsszörp
- 1 dl víz
- só,
- bors
- rozmaring
- 1/2 dl fehérbor
Töltelék:
- 1 közepes hagyma
- 4-5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csirkemáj
- ízlés szerint mazsola
- 1/2 dl fehérbor
- 3 egész zsemle
- tej
- ételízesítő
- prézli
- petrezselyem- ízlés szerint
- só
- bors
- olaj
- 1 narancs a díszítéshez
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, tisztítjuk, áttöröljük papírtörlővel, sózzuk és félre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket:
A mazsolát 1/2 -1 órát áztatjuk a fehérborban. 2 tojást 15 perc alatt keményre főzünk (lehet többet is).
Az apróra vágott hagymát, olajon üvegesre pirítjuk, mielőtt elzárjuk, rádobjuk az összevágott petrezselymet. Hozzáadjuk az előzőleg elkapart májat, a borba áztatott és leszűrt mazsolát. A tejben megáztatott, majd kinyomkodott zsemléket is hozzáadjuk illetve beleütjük a 2-3 nyers tojást.
Fűszerezzük ételízesítővel, borssal és jól elkeverjük. Megkóstoljuk és, ha szükséges még teszünk hozzá ételízesítőt vagy sót. Keverés közben meglátjuk milyen állagot kaptunk, melyet pár evőkanálnyi prézlivel stabilabbá tehetünk.
A töltelékünkkel szépen megtöltjük a csirkénket. Tepsibe helyezzük, míg elkészítjük a narancs öntetet.
Egy lábasba beleöntjük a szörpöt a vízzel és a fehérborral, majd felforraljuk és ezzel a keverékkel alaposan átkenjük a csirkénket.
Friss rozmaringgal megszórjuk, majd olajat/vajat és némi vizet alá öntve sütőbe helyezzük. Sütés közben időnként locsoljuk.
Mikor már majdnem kész, de még van alatta lopható szaft, merítünk ebből az ízletes pecsenyeszaftból egy a lábasba és feltesszük főni, miközben hozzákeverjük a maradék narancsszörpös-boros mártást (ha kevesebb maradt, keverjünk hozzá szörpöt és/vagy bort). A keveréket főzzük össze.
A gyönyörű borostyán színű csirkénk közben elkészült!
Tálaláskor a naranccsal díszítjük és mártással kínáljuk, köretként burgonyapürét készítünk. :)
Tipp:
Tipp: a narancsszörp friss narancsok kifacsart levével és mézzel helyettesíthető!A töltelék igény szerint bővíthető, gombával további fűszerekkel.
A máj kevés májkrémmel pótolható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »