Narancsos kacsafalatok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg kacsahús (comb, mell)
- 1 kisebb zellergumó
- 1 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 4 ek kacsazsír
- 3 narancs
- 2 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítése:
A zellert és sárgarépát megtisztítom, és vékony csíkokra, a hagymát apró kockákra vágom. Az egyik narancsnak vékonyan lereszelem a héját, meghámozom, és a húsát felkockázom. 2 narancsnak kifacsarom a levét.
A kacsahúsról levágom a zsíros bőröket, a húst tojásnyi darabokra vágom, és besózom. A zsíros bőröket felaprítom, és kisütöm, majd kiszedem belőle a töpörtyűt. A visszamaradt zsíron minden oldalán megpirítom a kacsadarabokat, és egy tepsibe helyezem azokat.
Ezután a serpenyőben lévő zsíron megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a zellert és a sárgarépát. Pár percig pirítom, és a tepsiben lévő húsra öntöm egyenletesen elosztva. Meghintem a reszelt narancshéjjal, elrendezem rajta a narancsdarabokat, aláöntöm a narancslevet és bort.
Előmelegített, 190 fokos sütőben 80 percig sütöm. Közben párszor meglocsolom a saját levével.
Sült krumplival tálalom.
A narancsos kacsafalatok kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »