Narancsos csirkemell csíkok mazsolás rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A sülthöz:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 csomag sült csirke fűszerkeverék
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
- 1 dl vörösbor
- 1,5 dl étolaj
A gyümölcsökhöz:
- 0,5 kg mandarin
- 1 csomag füge, 1 csomag datolya (elhagyhatók)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre víz
- 1 dl vodka (vagy más szeszes ital)
Körethez:
- 0,5 kg rizs
- 1 liter víz
- 1 teás kanál ételízesítő
- 1 csomag mazsola
Elkészítése:
Előző napon érdemes előkészíteni, hogy legalább egy éjjelt álljon a hűtőszekrényben, míg az ízek jól összeérnek.
Felcsíkozom a csirkemellet, tálba teszem, és ráöntöm az olajat, a csirke fűszert, a mézet, a szegfűszeget, a bort és alaposan összekeverem. Lefedve a hűtőben tartom másnapig. Állhat akár 1-2 napig is, annál finomabb lesz.
A mandarint alaposan megmosom, felkarikázom és felaprítom a többi gyümölcsöt is. A cukorból és vízből szirupot főzök, ha felforrt, beleöntöm a szeszt és belekeverem a gyümölcsöket. Ha kihűlt, mehet ez is a hűtőbe.
Másnap,vagy amikor szeretném elkészíteni az ételt, olajat hevítek egy serpenyőben és apránként belefektetem a csirkemell csíkokat. A gyümölcsökből is teszek a hús mellé. Amikor a húsok pirulni kezdenek, teszek egy keveset a hús pácból, és a gyümölcsök szirupjából is. Mindezt addig ismétlem, míg minkét tálam teljesen ki nem ürül.
Mazsolás rizzsel tálalom, amit így készítek el:
Kevés olajon meg futtatom a rizst, míg szép fehérré válnak a szemek, ráöntök 1 liter vizet, ráteszem az ételízesítőt és ha a rizs félpuha, belekeverem a mazsolát is. Ha a víz elpárolgott, tiszta konyharuhát teszek az edényre és tálalásig fedőt teszek rá, hogy a felesleges nedvességet a konyharuha felszívja.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »