Hozzávalók:
A sülthöz:
A gyümölcsökhöz:
Körethez:
Elkészítése:
Előző napon érdemes előkészíteni, hogy legalább egy éjjelt álljon a hűtőszekrényben, míg az ízek jól összeérnek.
Felcsíkozom a csirkemellet, tálba teszem, és ráöntöm az olajat, a csirke fűszert, a mézet, a szegfűszeget, a bort és alaposan összekeverem. Lefedve a hűtőben tartom másnapig. Állhat akár 1-2 napig is, annál finomabb lesz.
A mandarint alaposan megmosom, felkarikázom és felaprítom a többi gyümölcsöt is. A cukorból és vízből szirupot főzök, ha felforrt, beleöntöm a szeszt és belekeverem a gyümölcsöket. Ha kihűlt, mehet ez is a hűtőbe.
Másnap,vagy amikor szeretném elkészíteni az ételt, olajat hevítek egy serpenyőben és apránként belefektetem a csirkemell csíkokat. A gyümölcsökből is teszek a hús mellé. Amikor a húsok pirulni kezdenek, teszek egy keveset a hús pácból, és a gyümölcsök szirupjából is. Mindezt addig ismétlem, míg minkét tálam teljesen ki nem ürül.
Mazsolás rizzsel tálalom, amit így készítek el:
Kevés olajon meg futtatom a rizst, míg szép fehérré válnak a szemek, ráöntök 1 liter vizet, ráteszem az ételízesítőt és ha a rizs félpuha, belekeverem a mazsolát is. Ha a víz elpárolgott, tiszta konyharuhát teszek az edényre és tálalásig fedőt teszek rá, hogy a felesleges nedvességet a konyharuha felszívja.
Jó étvágyat kívánok hozzá!