Mustáros hagymás csirke 45 perc alatt recept

Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2,5 dl fehérbor
- 2 evőkanál mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 2 kiskanál főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.
Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk.
Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk.
Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.
Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, főzőtejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat.
Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk.
A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legfinomabb házi gyömbérszörp
A gyömbér nemcsak jellegzetes aromája és kellemesen csípős íze miatt kedvel
Tovább olvasom »
Így készül a tökéletes alaplé – Tippek és trükkök lépésről lépésre
Egy igazán jó alaplé a lelke számtalan levesnek, mártásnak, rizottónak, sőt
Tovább olvasom »
TOP 5 grill pác, ami minden visz
A nyári grillpartik titkos fegyvere nem a grillsütő vagy a szélcsendes idő,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.04.22 kedd
Van, amikor egyszerűen semmi ötletünk sincs, mit tegyünk az asztalra – főle
Tovább olvasom »
Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »