Mustáros hagymás csirke 45 perc alatt recept

Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2,5 dl fehérbor
- 2 evőkanál mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 2 kiskanál főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.
Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk.
Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk.
Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.
Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, főzőtejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat.
Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk.
A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »