Mustáros hagymás csirke 45 perc alatt

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 kiskanál főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban.

Olyan serpenyőt használunk, amit később a sütőbe is tehetünk.

Az olajat erős lángon felforrósítjuk, a combokat megpirítjuk.

Ha elkészült külön tábla félrerakjuk, majd a serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát, és addig kavargatjuk, amíg megpuhul, aranybarna nem lesz.

Levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral és fokhagymával, főzőtejszínnel, majd visszahelyezzük a combokat.

Erős lángon felforraljuk, majd sütőbe toljuk.

A csirkecombok 25-30 perc alatt átsülnek. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.

Köretként tört krumplit, vagy rizst, esetleg rizottót is kinálhatunk mellé.