Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros csirkecombok héjában sült, sajtos burgonyával recept

Mustáros csirkecombok héjában sült, sajtos burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A csirkecombhoz:

    • 4 egész csirkecomb
    • 1 tasak mustáros gyorspác
    • 6 evőkanál olaj
    • 2 dl víz

    A burgonyához:

    • 5-6 közepes burgonya (lehetőleg sütnivaló)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 3 szelet füstölt sajt
    • 5 teáskanál tejföl

    Elkészítése:

    A mustáros gyorspácot 3 evőkanál olajjal elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csirkecombokat. Félretesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 15-20 percet. Ezután tűzállótálba szétlocsoljuk a többi olajat és belerakjuk a combokat. Óvatosan melléöntjük a vizet. Légkeveréses sütőben fólia alatt 200 fokon sütjük kb 35-40 percig, ekkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

    A burgonyákat alaposan megtisztítjuk (a héjában hagyjuk). Megpucoljuk a fokhagymákat és a burgonyákkal együtt alufóliába csomagoljuk. Sütőbe tesszük- én együtt sütöttem a csirkecombokkal, csak külön tepsire tettem. Kb 50 perc után kibontjuk a csomagot és kettévágjuk a burgonyákat, kicsit megsózzuk, majd vékonyan megkenjük a tetejét tejföllel és a felnegyedelt sajtszeletből egyet a tetejére teszünk. 15-20 percre visszatesszük sülni, amíg a sajt rá nem olvad.

    Melegen, uborkasalátával tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá