Mustáros csirkecombok héjában sült, sajtos burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A csirkecombhoz:
- 4 egész csirkecomb
- 1 tasak mustáros gyorspác
- 6 evőkanál olaj
- 2 dl víz
A burgonyához:
- 5-6 közepes burgonya (lehetőleg sütnivaló)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szelet füstölt sajt
- 5 teáskanál tejföl
- só
Elkészítése:
A mustáros gyorspácot 3 evőkanál olajjal elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csirkecombokat. Félretesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 15-20 percet. Ezután tűzállótálba szétlocsoljuk a többi olajat és belerakjuk a combokat. Óvatosan melléöntjük a vizet. Légkeveréses sütőben fólia alatt 200 fokon sütjük kb 35-40 percig, ekkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
A burgonyákat alaposan megtisztítjuk (a héjában hagyjuk). Megpucoljuk a fokhagymákat és a burgonyákkal együtt alufóliába csomagoljuk. Sütőbe tesszük- én együtt sütöttem a csirkecombokkal, csak külön tepsire tettem. Kb 50 perc után kibontjuk a csomagot és kettévágjuk a burgonyákat, kicsit megsózzuk, majd vékonyan megkenjük a tetejét tejföllel és a felnegyedelt sajtszeletből egyet a tetejére teszünk. 15-20 percre visszatesszük sülni, amíg a sajt rá nem olvad.
Melegen, uborkasalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!