Mustáros csirkecombok héjában sült, sajtos burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A csirkecombhoz:

  • 4 egész csirkecomb
  • 1 tasak mustáros gyorspác
  • 6 evőkanál olaj
  • 2 dl víz

A burgonyához:

  • 5-6 közepes burgonya (lehetőleg sütnivaló)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szelet füstölt sajt
  • 5 teáskanál tejföl

Elkészítése:

A mustáros gyorspácot 3 evőkanál olajjal elkeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a csirkecombokat. Félretesszük és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 15-20 percet. Ezután tűzállótálba szétlocsoljuk a többi olajat és belerakjuk a combokat. Óvatosan melléöntjük a vizet. Légkeveréses sütőben fólia alatt 200 fokon sütjük kb 35-40 percig, ekkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.

A burgonyákat alaposan megtisztítjuk (a héjában hagyjuk). Megpucoljuk a fokhagymákat és a burgonyákkal együtt alufóliába csomagoljuk. Sütőbe tesszük- én együtt sütöttem a csirkecombokkal, csak külön tepsire tettem. Kb 50 perc után kibontjuk a csomagot és kettévágjuk a burgonyákat, kicsit megsózzuk, majd vékonyan megkenjük a tetejét tejföllel és a felnegyedelt sajtszeletből egyet a tetejére teszünk. 15-20 percre visszatesszük sülni, amíg a sajt rá nem olvad.

Melegen, uborkasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!