Mustáros csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Páchoz:
- 2 púpozott tk mustár
- 1 ek olívaolaj
- 2 nagy csipetnyi frissen őrölt bors
- 1 csipetnyi csilipaprika
Továbbá:
- 6 db csirke alsó comb
- 1 jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma
- 5-6 szál medvehagyma
- só
- 1 dl fehérbor
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és beleforgatjuk a jól megmosott csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, de néha megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros pácból.
Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk, és belehelyezzük a tepsibe. Rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát és a felaprított medvehagymát köré szórjuk. (Amikor nincs medvehagyma szezon, fokhagymát használhatunk.)
Fóliával letakarva forró sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és további 10 percig pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »


