Mustáros csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Páchoz:
- 2 púpozott tk mustár
- 1 ek olívaolaj
- 2 nagy csipetnyi frissen őrölt bors
- 1 csipetnyi csilipaprika
Továbbá:
- 6 db csirke alsó comb
- 1 jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma
- 5-6 szál medvehagyma
- só
- 1 dl fehérbor
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és beleforgatjuk a jól megmosott csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, de néha megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros pácból.
Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk, és belehelyezzük a tepsibe. Rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát és a felaprított medvehagymát köré szórjuk. (Amikor nincs medvehagyma szezon, fokhagymát használhatunk.)
Fóliával letakarva forró sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és további 10 percig pirítjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »