Mustáros csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Páchoz:
- 2 púpozott tk mustár
- 1 ek olívaolaj
- 2 nagy csipetnyi frissen őrölt bors
- 1 csipetnyi csilipaprika
Továbbá:
- 6 db csirke alsó comb
- 1 jó marék rusztikusan felaprított póréhagyma
- 5-6 szál medvehagyma
- só
- 1 dl fehérbor
- 1 ek olaj
- diónyi vaj
Elkészítése:
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, és beleforgatjuk a jól megmosott csirkecombokat. Lefóliázott tálban tartjuk egy napig, de néha megforgatjuk, hogy mindenhova kerüljön a mustáros pácból.
Másnap egy kerámia tepsit kiolajazzuk, a csirkét sózzuk, és belehelyezzük a tepsibe. Rátesszük a vajat, a szeletelt póréhagymát és a felaprított medvehagymát köré szórjuk. (Amikor nincs medvehagyma szezon, fokhagymát használhatunk.)
Fóliával letakarva forró sütőbe tesszük, és 200 fokon kb. 50 percig sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és további 10 percig pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »