Mozzarellával töltött csirkebatyu recept
Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé vagy akár karaj, olyan húsok melyeket ki lehet klopfolni
- 15-20 dkg mozzarella
- 4 szelet bacon
- olaj a kenéshez
- só, bors, oregánó, bazsalikom
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk, kiklopfoljuk és a fűszerekkel, olajjal bedörzsöljük. hagyjuk állni a húsokat, majd egy óra elteltével elkezdjük megtölteni. Minden szelet hús közepére teszünk a mozzarellából és úgy hajtjuk, hogy sehol ne folyjon ki a sajt. A batyukat bacon szalonnába csavarjuk, majd fogpiszkálóval megtűzdeljük. Alufóliából akkora darabokat tépkedünk ami befedi a húsokat és belecsavarjuk a batyukat. Tepsibe sorakoztatjuk őket és 200 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ha szeretnénk a tetején keveset pirítani akkor alufólia nélkül tegyük be a sütőbe 10 percre és szép piros batyukat kapunk. Köretnek adhatunk mellé zöldség ragut, törött burgonyát frissen készített salátával vagy savanyúsággal.
A receptet küldte: Marika. Köszönjük