Mozzarellás-zöldséges pulykamell recept
Hozzávalók:
- egy szelet pulykamellfilé (kb 10 dkg)
- fél tasak mirelit finom főzelék keverék
- egy paradicsom
- 2-3 karika kápia paprika
- só,bors
- 10-12 dkg mozzarella
- kakukkfű, lestyán, só, bors
- egy evőkanál olívaolaj+ a tál kikenéséhez
Elkészítése:
Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.
A pulykaszeletet megmossuk, szárazra töröljük, majd csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, rátesszük a pulykamell szeleteket és addig pirítjuk, hogy színt kapjon.
Karikákra vágunk egy paradicsomot, majd hozzáadjuk a szintén karikázott paprikát.
Néhány csepp olajjal kikenjük a tálat, majd rátesszük a mirelit zöldséget, utána rátesszük a pulykamellet, elrendezzük a paradicsom és paprika szeleteket. Ízesítjük friss kakukkfűvel, illetve néhány frissen morzsolt lestyán levéllel. A tetejére felvágott, illetve reszelt mozzarellát teszünk.
Lefóliázva sütőbe tesszük kb 10-12 percre, majd a fóliát levesszük és pirosra sütjük.
Tálaláskor lehet rácsepegtetni balzsamkrémet (én azzal ettem 🙂).
Jó étvágyat!
Tipp:
Finom zöldséges fogás, fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek is remek vacsoraötlet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










