Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkkal recept

Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Burgonyafánk:

    • 80 dkg burgonya
    • 20 dkg kockázott bacon
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 27 dkg búza finomliszt
    • csipet só
    • csipet bors

    Csirkecomb:

    • 4 egész csirkecomb
    • 4 ek méz
    • 1 doboz világos sör

    Meggymártás

    • 1 üveg meggybefőtt
    • 1 dl száraz vörösbor
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1-2 ek liszt

    Elkészítése:

    Burgonyafánk készítése:

    A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, megpucolom, és még melegen burgonyanyomóval összetöröm. A szalonnát ropogósra kisütöm, majd a burgonyához adom a tojással és a lisztel együtt. Sózom, borsozom, majd jól összedolgozom.Ujjnyi vastagra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és tálalás előtt 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.

    Csirkecombok készítése:

    A csirkecombokat megmosom, megsózom, majd bőrükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 2 evőkanál mézzel meglocsolom, és ráöntöm a sör felét. 170 fokon sütöm addig, míg megpuhul (kb. 30-40 perc), majd feljebb veszem a hőfokot, és megpirítom. Néha meglocsolgatom a levével, hogy pirosabb legyen.

    Meggymártás készítése:

    A meggybefőttet felforralom, 2 evőkanál mézzel és a vörösborral ízesítem, és tejszínes lisztes habarással besűrítem.

    Tipp:

    Én mindig a meggymártást készítem el először, mert mi hidegen szeretjük!

    A mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkkal kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 153 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 16 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá