Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Burgonyafánk:
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg kockázott bacon
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg búza finomliszt
- csipet só
- csipet bors
Csirkecomb:
- 4 egész csirkecomb
- 4 ek méz
- 1 doboz világos sör
- só
Meggymártás
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 dl száraz vörösbor
- 3 dl főzőtejszín
- 1-2 ek liszt
Elkészítése:
Burgonyafánk készítése:
A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, megpucolom, és még melegen burgonyanyomóval összetöröm. A szalonnát ropogósra kisütöm, majd a burgonyához adom a tojással és a lisztel együtt. Sózom, borsozom, majd jól összedolgozom.Ujjnyi vastagra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és tálalás előtt 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.
Csirkecombok készítése:
A csirkecombokat megmosom, megsózom, majd bőrükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 2 evőkanál mézzel meglocsolom, és ráöntöm a sör felét. 170 fokon sütöm addig, míg megpuhul (kb. 30-40 perc), majd feljebb veszem a hőfokot, és megpirítom. Néha meglocsolgatom a levével, hogy pirosabb legyen.
Meggymártás készítése:
A meggybefőttet felforralom, 2 evőkanál mézzel és a vörösborral ízesítem, és tejszínes lisztes habarással besűrítem.
Tipp:
Én mindig a meggymártást készítem el először, mert mi hidegen szeretjük!
A mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkkal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 6 g