Mézes sült csirkecomb meggymártással és szalonnás burgonyafánkkal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Burgonyafánk:

  • 80 dkg burgonya
  • 20 dkg kockázott bacon
  • 1 tojás
  • 27 dkg búza finomliszt
  • csipet só
  • csipet bors

Csirkecomb:

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 ek méz
  • 1 doboz világos sör

Meggymártás

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1-2 ek liszt

Elkészítése:

Burgonyafánk készítése:

A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, megpucolom, és még melegen burgonyanyomóval összetöröm. A szalonnát ropogósra kisütöm, majd a burgonyához adom a tojással és a lisztel együtt. Sózom, borsozom, majd jól összedolgozom.Ujjnyi vastagra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és tálalás előtt 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.

Csirkecombok készítése:

A csirkecombokat megmosom, megsózom, majd bőrükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 2 evőkanál mézzel meglocsolom, és ráöntöm a sör felét. 170 fokon sütöm addig, míg megpuhul (kb. 30-40 perc), majd feljebb veszem a hőfokot, és megpirítom. Néha meglocsolgatom a levével, hogy pirosabb legyen.

Meggymártás készítése:

A meggybefőttet felforralom, 2 evőkanál mézzel és a vörösborral ízesítem, és tejszínes lisztes habarással besűrítem.

Tipp:

Én mindig a meggymártást készítem el először, mert mi hidegen szeretjük!