Hozzávalók:
Burgonyafánk:
Csirkecomb:
Meggymártás
Elkészítése:
A burgonyát héjában sós vízben megfőzöm. Amikor megfőtt, megpucolom, és még melegen burgonyanyomóval összetöröm. A szalonnát ropogósra kisütöm, majd a burgonyához adom a tojással és a lisztel együtt. Sózom, borsozom, majd jól összedolgozom.Ujjnyi vastagra nyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, és tálalás előtt 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütöm.
A csirkecombokat megmosom, megsózom, majd bőrükkel felfelé sütőpapírral bélelt tepsire teszem. 2 evőkanál mézzel meglocsolom, és ráöntöm a sör felét. 170 fokon sütöm addig, míg megpuhul (kb. 30-40 perc), majd feljebb veszem a hőfokot, és megpirítom. Néha meglocsolgatom a levével, hogy pirosabb legyen.
A meggybefőttet felforralom, 2 evőkanál mézzel és a vörösborral ízesítem, és tejszínes lisztes habarással besűrítem.
Én mindig a meggymártást készítem el először, mert mi hidegen szeretjük!