Mézes-mustáros csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemelll
- kevés étolaj
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- ízlés szerint cayenne őrölt bors
- 2 szál sárgarépa
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 1-2 lapos evőkanál liszt
- 0,5 liter tej
Elkészítése:
Ezt a receptet nagyon sokféleképpen ellehet készíteni. Amit most megosztok a 16 éves fiam készítette el. Wokban készült.
A kockára vágott csirkemellet és ahogy ő fogalmazta a julienre vágott sárgarépát kevés olajban és vajban pirította, addig amíg a hús kifehéredett, majd ezt követően hozzáadta a fűszereket, picit pirította még és ezután jött a méz és a mustár.
Jól összekeverte, majd a liszttel megszórta és ráöntötte a tejet, sűrűsödésig főzte. A tej helyett főzőtejszínnel is készíthető, nekünk most nem volt itthon, így a tejjel pótoltuk és tökéletes lett.
Köretként rizst tálaltunk mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

