Mézes-mustáros csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemelll
- kevés étolaj
- 5 dkg vaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- ízlés szerint cayenne őrölt bors
- 2 szál sárgarépa
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 1-2 lapos evőkanál liszt
- 0,5 liter tej
Elkészítése:
Ezt a receptet nagyon sokféleképpen ellehet készíteni. Amit most megosztok a 16 éves fiam készítette el. Wokban készült.
A kockára vágott csirkemellet és ahogy ő fogalmazta a julienre vágott sárgarépát kevés olajban és vajban pirította, addig amíg a hús kifehéredett, majd ezt követően hozzáadta a fűszereket, picit pirította még és ezután jött a méz és a mustár.
Jól összekeverte, majd a liszttel megszórta és ráöntötte a tejet, sűrűsödésig főzte. A tej helyett főzőtejszínnel is készíthető, nekünk most nem volt itthon, így a tejjel pótoltuk és tökéletes lett.
Köretként rizst tálaltunk mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »