Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes csirkeszárny rizsgombóccal recept

Mézes csirkeszárny rizsgombóccal
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 8 db csirkeszárny
    • 3 evőkanál ketchup
    • 2 evőkanál méz
    • 1 kávéskanál mustár
    • 1 mokkáskanál tárkony

    Rizsgombóchoz:

    • 1 bögrényi rizs
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csapott evőkanál liszt
    • ételízesítő
    • petrezselyem
    • olaj

    Elkészítése:
    A csirkeszárnyakat feldaraboljuk (de nem muszáj) besózzuk és a jénai tálba rakjuk őket. A ketchupot, a mézet, a mustárt és a tárkonyt összekeverjük. (A hozzávalók arányát lehet változtatni ízlés szerint! A mustártól pikánsabb a méztől édesebb íze lesz!) Miután jól összekevertük a szószt, ráöntjük a csirkeszárnyakra és átforgatjuk a szárnyakat, hogy mindenhol érje a szósz. A jénai tálat alufóliával lefedjük és megsütjük a szárnyakat. Amikor úgy látjuk, hogy kezd jó lenni az alufóliát levéve 5-10 percig pirítjuk még. A rizsgombócokat sülés közben eltudjuk készíteni. A bögrényi rizst megmossuk és sós vízbe megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A kihűlt rizshez hozzáadjuk az ételízesítőt és a petrezselymet ízlés szerint, ezután a lisztet és a tojást, majd összekavarjuk. Ezután vizes kézzel gombócokat formázunk és kisütjük forró olajban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá