Mézes-chilis csirke recept

Hozzávalók a csirkéhez:
- 1 csirkemell
- 2 rövid comb
- olaj
- kókuszzsír
- só, bors
- sült csirke fűszersó
- 3 kis csipet darált chili
- 3 ek méz
- 1/2 dl víz
Hozzávalók a zöldségekhez:
- vöröshagyma
- padlizsán
- cukkini
- kaliforniai piros paprika
- erős paprika
- só, bors
- 1 kis csipet darált chili
- 2 ek. méz
Elkészítése:
A felkockázott, befűszerezett csirkét olaj és kókuszzsír keverékén fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt pároljuk egy kicsit.
Ha puhul, levesszük a tetőt és hagyjuk elpárologni a víz nagy részét. Ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a mézet és pár perc alatt készre pirítjuk.
A csirkét áttesszük egy másik edénybe és ugyanabban a serpenyőben megsütjük a zöldségeket is.
Marad egy kis olaj és fűszer a serpenyőben, de a zöldségeket külön fűszerezzük. Illetve önthetünk még kevés olajat a serpenyőbe.
A felaprózott hagymát amíg dinszteljük, addig fűszerezve állni hagyjuk a felkockázott zöldségeket. Majd azt is a hagymához adjuk, összeforgatjuk.
Amikor pirulnak a zöldségek, mézzel meglocsoljuk és még néhány percig sütögetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »