Mézes-chilis csirke recept

Hozzávalók a csirkéhez:
- 1 csirkemell
- 2 rövid comb
- olaj
- kókuszzsír
- só, bors
- sült csirke fűszersó
- 3 kis csipet darált chili
- 3 ek méz
- 1/2 dl víz
Hozzávalók a zöldségekhez:
- vöröshagyma
- padlizsán
- cukkini
- kaliforniai piros paprika
- erős paprika
- só, bors
- 1 kis csipet darált chili
- 2 ek. méz
Elkészítése:
A felkockázott, befűszerezett csirkét olaj és kókuszzsír keverékén fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt pároljuk egy kicsit.
Ha puhul, levesszük a tetőt és hagyjuk elpárologni a víz nagy részét. Ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a mézet és pár perc alatt készre pirítjuk.
A csirkét áttesszük egy másik edénybe és ugyanabban a serpenyőben megsütjük a zöldségeket is.
Marad egy kis olaj és fűszer a serpenyőben, de a zöldségeket külön fűszerezzük. Illetve önthetünk még kevés olajat a serpenyőbe.
A felaprózott hagymát amíg dinszteljük, addig fűszerezve állni hagyjuk a felkockázott zöldségeket. Majd azt is a hagymához adjuk, összeforgatjuk.
Amikor pirulnak a zöldségek, mézzel meglocsoljuk és még néhány percig sütögetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »