Mézes-chilis csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók a csirkéhez:

  • 1 csirkemell
  • 2 rövid comb
  • olaj
  • kókuszzsír
  • só, bors
  • sült csirke fűszersó
  • 3 kis csipet darált chili
  • 3 ek méz
  • 1/2 dl víz

Hozzávalók a zöldségekhez:

  • vöröshagyma
  • padlizsán
  • cukkini
  • kaliforniai piros paprika
  • erős paprika
  • só, bors
  • 1 kis csipet darált chili
  • 2 ek. méz

Elkészítése:

A felkockázott, befűszerezett csirkét olaj és kókuszzsír keverékén fehéredésig pirítjuk, majd öntünk alá kevés vizet és fedő alatt pároljuk egy kicsit.

Ha puhul, levesszük a tetőt és hagyjuk elpárologni a víz nagy részét. Ízlés szerint még fűszerezhetjük. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a mézet és pár perc alatt készre pirítjuk.

A csirkét áttesszük egy másik edénybe és ugyanabban a serpenyőben megsütjük a zöldségeket is.

Marad egy kis olaj és fűszer a serpenyőben, de a zöldségeket külön fűszerezzük. Illetve önthetünk még kevés olajat a serpenyőbe.

A felaprózott hagymát amíg dinszteljük, addig fűszerezve állni hagyjuk a felkockázott zöldségeket. Majd azt is a hagymához adjuk, összeforgatjuk.

Amikor pirulnak a zöldségek, mézzel meglocsoljuk és még néhány percig sütögetjük.