Mézes chilis csirke recept

Hozzávalók:
- 2 kg csirke amelyik részét szeretitek, de a legfinomabb a szárny és a comb
- 1 nagy csípős piros arany
- ½ macis méz
- chili paprika amennyire csípősen akarjátok
- és sült csirke fűszersó ( én szoktam keverni azokból a fűszerekből amit szeretek)
- 1 dl olaj
- 1 kg krumpli
- só
- bors
- 3-4 gerezd fokhagyma
- delikát
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A husikat jól bedörzsölöm a fűszerekkel és kb 40 perc alatt készre sütöm. Nem baj ha úgy néz ki mintha szénné égett volna mert az csak a méztől van, de azért figyelni kell! Közben 3×4-szer megforgatom a husikat és meg locsolom a szafttal.
Krumpli:
A krumplit megfőzöm sós, borsos, delikátos vízben, nem egészen puhára. Leszűröm, tepsibe öntöm, meglocsolom olajjal, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, rányomom a fokhagymát, összekeverem és 220 fokon 20 percig sütöm. Közben időnként átforgatom, hogy mindenhol egyformán piruljon.
Tipp:
Gyakran készítek hozzá paradicsom mártást, de anélkül is igen finom.
1 liter paradicsomlé
1 dl olaj vagy zsír
3-4 evőkanál liszt
cukor és só ízlés szerint
A zsíron megpirítom a lisztet, felengedem a paradicsomlével sózom, cukrozom és kb 20 perc alatt készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »