Hozzávalók:
Elkészítése:
A husikat jól bedörzsölöm a fűszerekkel és kb 40 perc alatt készre sütöm. Nem baj ha úgy néz ki mintha szénné égett volna mert az csak a méztől van, de azért figyelni kell! Közben 3×4-szer megforgatom a husikat és meg locsolom a szafttal.
Krumpli:
A krumplit megfőzöm sós, borsos, delikátos vízben, nem egészen puhára. Leszűröm, tepsibe öntöm, meglocsolom olajjal, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, rányomom a fokhagymát, összekeverem és 220 fokon 20 percig sütöm. Közben időnként átforgatom, hogy mindenhol egyformán piruljon.
Gyakran készítek hozzá paradicsom mártást, de anélkül is igen finom.
1 liter paradicsomlé
1 dl olaj vagy zsír
3-4 evőkanál liszt
cukor és só ízlés szerint
A zsíron megpirítom a lisztet, felengedem a paradicsomlével sózom, cukrozom és kb 20 perc alatt készre főzöm.