Mézes chilis csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kg csirke amelyik részét szeretitek, de a legfinomabb a szárny és a comb
  • 1 nagy csípős piros arany
  • ½ macis méz
  • chili paprika amennyire csípősen akarjátok
  • és sült csirke fűszersó ( én szoktam keverni azokból a fűszerekből amit szeretek)
  • 1 dl olaj
  • 1 kg krumpli
  • bors
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • delikát
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:

A husikat jól bedörzsölöm a fűszerekkel és kb 40 perc alatt készre sütöm. Nem baj ha úgy néz ki mintha szénné égett volna mert az csak a méztől van, de azért figyelni kell! Közben 3×4-szer megforgatom a husikat és meg locsolom a szafttal.

Krumpli:
A krumplit megfőzöm sós, borsos, delikátos vízben, nem egészen puhára. Leszűröm, tepsibe öntöm, meglocsolom olajjal, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet, rányomom a fokhagymát, összekeverem és 220 fokon 20 percig sütöm. Közben időnként átforgatom, hogy mindenhol egyformán piruljon.

Tipp:

Gyakran készítek hozzá paradicsom mártást, de anélkül is igen finom.

1 liter paradicsomlé
1 dl olaj vagy zsír
3-4 evőkanál liszt
cukor és só ízlés szerint

A zsíron megpirítom a lisztet, felengedem a paradicsomlével sózom, cukrozom és kb 20 perc alatt készre főzöm.