Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-borsos pulykamell recept

Mézes-borsos pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pulykamell egészben
    • 4 ek. vegyes virágméz
    • 1 tk. őrölt bors
    • 1 ek. sűrített paradicsom
    • 1 dl száraz fehér bor
    • 0.5 dl víz
    • 1 nagy pohár tejföl
    • olaj

    Elkészítése:

    A húst lemossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük egy kis sóval körbe-körbe, majd egy olajjal kikent tepsibe helyezzük. A mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot összekeverjük és ezzel a mázzal is szépen bekenjük a húst mindenütt. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben sütni kezdjük.

    Kb. 90 perc után levesszük róla az alufóliát és a pecsenyelével gyakran meglocsolgatva ropogósra sütjük. Amikor megsült a hús a tepsiből kivesszük, a tepsibe a pecsenyeléhez öntjük a bort, visszatoljuk a sütőbe és kiforraljuk. Egy tálban a tejfölt simára keverjük és szűrőn át belekanalazunk annyi pecsenyelét, hogy mártás sűrűségű legyen.

    A sültet felszeleteljük és tálaláskor ezzel a finom mártással kínáljuk.

    Tipp:

    Az így elkészített pulykamellfilé kívül ropogósra sül, belseje finom, szaftos lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá