Mézes-borsos pulykamell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell egészben
- 4 ek. vegyes virágméz
- 1 tk. őrölt bors
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 1 dl száraz fehér bor
- 0.5 dl víz
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- olaj
Elkészítése:
A húst lemossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük egy kis sóval körbe-körbe, majd egy olajjal kikent tepsibe helyezzük. A mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot összekeverjük és ezzel a mázzal is szépen bekenjük a húst mindenütt. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben sütni kezdjük.
Kb. 90 perc után levesszük róla az alufóliát és a pecsenyelével gyakran meglocsolgatva ropogósra sütjük. Amikor megsült a hús a tepsiből kivesszük, a tepsibe a pecsenyeléhez öntjük a bort, visszatoljuk a sütőbe és kiforraljuk. Egy tálban a tejfölt simára keverjük és szűrőn át belekanalazunk annyi pecsenyelét, hogy mártás sűrűségű legyen.
A sültet felszeleteljük és tálaláskor ezzel a finom mártással kínáljuk.
Tipp:
Az így elkészített pulykamellfilé kívül ropogósra sül, belseje finom, szaftos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »