Mézes-borsos pulykamell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell egészben
- 4 ek. vegyes virágméz
- 1 tk. őrölt bors
- 1 ek. sűrített paradicsom
- 1 dl száraz fehér bor
- 0.5 dl víz
- 1 nagy pohár tejföl
- só
- olaj
Elkészítése:
A húst lemossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük egy kis sóval körbe-körbe, majd egy olajjal kikent tepsibe helyezzük. A mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot összekeverjük és ezzel a mázzal is szépen bekenjük a húst mindenütt. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben sütni kezdjük.
Kb. 90 perc után levesszük róla az alufóliát és a pecsenyelével gyakran meglocsolgatva ropogósra sütjük. Amikor megsült a hús a tepsiből kivesszük, a tepsibe a pecsenyeléhez öntjük a bort, visszatoljuk a sütőbe és kiforraljuk. Egy tálban a tejfölt simára keverjük és szűrőn át belekanalazunk annyi pecsenyelét, hogy mártás sűrűségű legyen.
A sültet felszeleteljük és tálaláskor ezzel a finom mártással kínáljuk.
Tipp:
Az így elkészített pulykamellfilé kívül ropogósra sül, belseje finom, szaftos lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

