Mézes-borsos pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykamell egészben
  • 4 ek. vegyes virágméz
  • 1 tk. őrölt bors
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 0.5 dl víz
  • 1 nagy pohár tejföl
  • olaj

Elkészítése:

A húst lemossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük egy kis sóval körbe-körbe, majd egy olajjal kikent tepsibe helyezzük. A mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot összekeverjük és ezzel a mázzal is szépen bekenjük a húst mindenütt. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben sütni kezdjük.

Kb. 90 perc után levesszük róla az alufóliát és a pecsenyelével gyakran meglocsolgatva ropogósra sütjük. Amikor megsült a hús a tepsiből kivesszük, a tepsibe a pecsenyeléhez öntjük a bort, visszatoljuk a sütőbe és kiforraljuk. Egy tálban a tejfölt simára keverjük és szűrőn át belekanalazunk annyi pecsenyelét, hogy mártás sűrűségű legyen.

A sültet felszeleteljük és tálaláskor ezzel a finom mártással kínáljuk.

Tipp:

Az így elkészített pulykamellfilé kívül ropogósra sül, belseje finom, szaftos lesz.