Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst lemossuk, szárazra töröljük és bedörzsöljük egy kis sóval körbe-körbe, majd egy olajjal kikent tepsibe helyezzük. A mézet, a borsot és a sűrített paradicsomot összekeverjük és ezzel a mázzal is szépen bekenjük a húst mindenütt. Aláöntünk kb. 0,5 dl vizet és alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben sütni kezdjük.
Kb. 90 perc után levesszük róla az alufóliát és a pecsenyelével gyakran meglocsolgatva ropogósra sütjük. Amikor megsült a hús a tepsiből kivesszük, a tepsibe a pecsenyeléhez öntjük a bort, visszatoljuk a sütőbe és kiforraljuk. Egy tálban a tejfölt simára keverjük és szűrőn át belekanalazunk annyi pecsenyelét, hogy mártás sűrűségű legyen.
A sültet felszeleteljük és tálaláskor ezzel a finom mártással kínáljuk.
Az így elkészített pulykamellfilé kívül ropogósra sül, belseje finom, szaftos lesz.