Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói töltött csirkemell recept

Mexikói töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész, filézett csirkemell
    • 10-20 dkg mexikói zöldségkeverék
    • 2 szelet szikkadt kenyér
    • kevés tej
    • 1 kis vöröshagyma
    • 5 dkg májkrém
    • frissen őrölt bors
    • kevés szárított kakukkfű
    • kevés szárított majoránna
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkemellet középen bevágjuk, majd kiklopfoljuk. Megsózzuk a hússzeleteket, és egymásra helyezzük őket.

    Elkészítjük a tölteléket. A kenyérnek levágjuk a héját, apróra tépkedjük, és kevés tejjel meglocsoljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük mellé a serpenyőbe a mexikói zöldségkeveréket, (kinek-kinek ízlése szerinti mennyiséget) a beáztatott, majd kinyomkodott kenyérbelet és a májkrémet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és jól elkeverjük. Sütni nem kell, mert a húsokba hajtva, a sütőbe kerül.

    A tölteléket megkóstoljuk, és ha meg vagyunk elégedve az ízével, a csirkemellek egyik felére halmozunk belőle annyit, hogy a másik oldalát biztonságosan rá tudjuk hajtani, és hústűvel, vagy fogpiszkálóval meg lehessen tűzni.

    Tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk a töltött húsokat, kevés olajat csorgatunk alájuk, kevés borsot őrlünk rájuk, és mehet alufólia alatt az előmelegített sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk a tetejét.

    Ha megvárjuk, míg kicsit hűl, sokkal szebben szeletelhető!

    Tálalható rizzsel, krumplipürével, petrezselymes krumplival, zöld salátákkal.

    Tipp:

    Ha esetleg marad töltelék, melegszendvicsként felhasználható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá