Mexikói töltött csirkemell recept
Hozzávalók:
- 2 egész, filézett csirkemell
- 10-20 dkg mexikói zöldségkeverék
- 2 szelet szikkadt kenyér
- kevés tej
- 1 kis vöröshagyma
- 5 dkg májkrém
- só
- frissen őrölt bors
- kevés szárított kakukkfű
- kevés szárított majoránna
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet középen bevágjuk, majd kiklopfoljuk. Megsózzuk a hússzeleteket, és egymásra helyezzük őket.
Elkészítjük a tölteléket. A kenyérnek levágjuk a héját, apróra tépkedjük, és kevés tejjel meglocsoljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük mellé a serpenyőbe a mexikói zöldségkeveréket, (kinek-kinek ízlése szerinti mennyiséget) a beáztatott, majd kinyomkodott kenyérbelet és a májkrémet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és jól elkeverjük. Sütni nem kell, mert a húsokba hajtva, a sütőbe kerül.
A tölteléket megkóstoljuk, és ha meg vagyunk elégedve az ízével, a csirkemellek egyik felére halmozunk belőle annyit, hogy a másik oldalát biztonságosan rá tudjuk hajtani, és hústűvel, vagy fogpiszkálóval meg lehessen tűzni.
Tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk a töltött húsokat, kevés olajat csorgatunk alájuk, kevés borsot őrlünk rájuk, és mehet alufólia alatt az előmelegített sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk a tetejét.
Ha megvárjuk, míg kicsit hűl, sokkal szebben szeletelhető!
Tálalható rizzsel, krumplipürével, petrezselymes krumplival, zöld salátákkal.
Tipp:
Ha esetleg marad töltelék, melegszendvicsként felhasználható.