Mexikói töltött csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész, filézett csirkemell
  • 10-20 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 2 szelet szikkadt kenyér
  • kevés tej
  • 1 kis vöröshagyma
  • 5 dkg májkrém
  • frissen őrölt bors
  • kevés szárított kakukkfű
  • kevés szárított majoránna
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet középen bevágjuk, majd kiklopfoljuk. Megsózzuk a hússzeleteket, és egymásra helyezzük őket.

Elkészítjük a tölteléket. A kenyérnek levágjuk a héját, apróra tépkedjük, és kevés tejjel meglocsoljuk. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük mellé a serpenyőbe a mexikói zöldségkeveréket, (kinek-kinek ízlése szerinti mennyiséget) a beáztatott, majd kinyomkodott kenyérbelet és a májkrémet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, és jól elkeverjük. Sütni nem kell, mert a húsokba hajtva, a sütőbe kerül.

A tölteléket megkóstoljuk, és ha meg vagyunk elégedve az ízével, a csirkemellek egyik felére halmozunk belőle annyit, hogy a másik oldalát biztonságosan rá tudjuk hajtani, és hústűvel, vagy fogpiszkálóval meg lehessen tűzni.

Tepsibe, vagy sütőtálba sorakoztatjuk a töltött húsokat, kevés olajat csorgatunk alájuk, kevés borsot őrlünk rájuk, és mehet alufólia alatt az előmelegített sütőbe. Kb. 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk a tetejét.

Ha megvárjuk, míg kicsit hűl, sokkal szebben szeletelhető!

Tálalható rizzsel, krumplipürével, petrezselymes krumplival, zöld salátákkal.

Tipp:

Ha esetleg marad töltelék, melegszendvicsként felhasználható.