Mediterrán gombás csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb kettévágva
- 40 dkg gomba (vagy amennyi a hús köré fér a tepsibe)
- mediterrán fűszerkeverék ízlés szerint
- 10 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
A kettévágott és megmosott csirkecombokat jól megtörölgetem egy papírtörlővel, majd mindkét oldalukon alaposan beszórom a fűszerkeverékkel. Tepsibe rendezgetem és köré szórom a gombát, amire szintén hintek a keverékből. Öntök alá egy kevés vizet (nem kell túl sok, mert a gomba is enged jócskán nedvességet), lefóliázom és egy órán át hagyom párolódni közepes lángon. Ennyi idő elég neki, hogy a hús teljesen átpuhuljon. Leveszem a fóliát, beborítom sajttal a húst és visszatolom a sütőbe, hogy ráolvadjon.
Tipp:
A mediterrán fűszerkeveréket magamnak állítottam össze. A hozzávalói (a mennyiség ízlés szerint lett adagolva, a szárított fűszernövényekből mindig azonos adagot tettem): fehér bors, curry, fokhagymapor, rozmaring, oreganó, szárított citromhéj, kurkuma, őrölt kömény és kevés só.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

