Mediterrán gombás csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 egész csirkecomb kettévágva
- 40 dkg gomba (vagy amennyi a hús köré fér a tepsibe)
- mediterrán fűszerkeverék ízlés szerint
- 10 dkg sajt reszelve
Elkészítése:
A kettévágott és megmosott csirkecombokat jól megtörölgetem egy papírtörlővel, majd mindkét oldalukon alaposan beszórom a fűszerkeverékkel. Tepsibe rendezgetem és köré szórom a gombát, amire szintén hintek a keverékből. Öntök alá egy kevés vizet (nem kell túl sok, mert a gomba is enged jócskán nedvességet), lefóliázom és egy órán át hagyom párolódni közepes lángon. Ennyi idő elég neki, hogy a hús teljesen átpuhuljon. Leveszem a fóliát, beborítom sajttal a húst és visszatolom a sütőbe, hogy ráolvadjon.
Tipp:
A mediterrán fűszerkeveréket magamnak állítottam össze. A hozzávalói (a mennyiség ízlés szerint lett adagolva, a szárított fűszernövényekből mindig azonos adagot tettem): fehér bors, curry, fokhagymapor, rozmaring, oreganó, szárított citromhéj, kurkuma, őrölt kömény és kevés só.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »