Mediterrán gombás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 egész csirkecomb kettévágva
  • 40 dkg gomba (vagy amennyi a hús köré fér a tepsibe)
  • mediterrán fűszerkeverék ízlés szerint
  • 10 dkg sajt reszelve

Elkészítése:

A kettévágott és megmosott csirkecombokat jól megtörölgetem egy papírtörlővel, majd mindkét oldalukon alaposan beszórom a fűszerkeverékkel. Tepsibe rendezgetem és köré szórom a gombát, amire szintén hintek a keverékből. Öntök alá egy kevés vizet (nem kell túl sok, mert a gomba is enged jócskán nedvességet), lefóliázom és egy órán át hagyom párolódni közepes lángon. Ennyi idő elég neki, hogy a hús teljesen átpuhuljon. Leveszem a fóliát, beborítom sajttal a húst és visszatolom a sütőbe, hogy ráolvadjon.

Tipp:

A mediterrán fűszerkeveréket magamnak állítottam össze. A hozzávalói (a mennyiség ízlés szerint lett adagolva, a szárított fűszernövényekből mindig azonos adagot tettem): fehér bors, curry, fokhagymapor, rozmaring, oreganó, szárított citromhéj, kurkuma, őrölt kömény és kevés só.