Mediterrán csirkeragu sajtszósszal recept

Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 3 ek olívaolaj
- 1 csomag mediterrán fűszerkeverék
- 1 padlizsán
- 5 dkg vaj
- 25 dkg koktél paradicsom
- 15 dkg fekete olajbogyó, magozott
- 4 dl főzőtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg reszelt sajt (parmezán)
Elkészítése:
A csirkecombok bőrét és csontját eltávolítjuk. Alaposan megmossuk, és a húst kisebb kockákra vágjuk.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a felkockázott húst. Enyhén sózzuk és megpirítjuk, majd félretesszük.
A fűszerkeveréket 2,5 dl forró vízben elkeverjük, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen fel nem szívódik. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és pár percig pirítsuk.
Tegyük hozzá a felkockázott padlizsánt, a félbevágott paradicsomot, és kb. 5 percig lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a lecsepegtetett olajbogyót, és összeforraljuk.
A tejszínt a mascarponével simára keverjük, hozzáöntjük a raguhoz, összeforraljuk, majd tálaljuk.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét.
Tipp:
Ha nincs ilyen előre összeállított keverékünk, az összetevők ismeretében bármikor elkészíthetjük friss összetevőkből.
A mediterrán keverék összetevői: sárgarépa, paradicsom, vöröshagyma, póréhagyma, paprika, cukkini, bazsalikom, só, petrezselyem, édes paprika.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »