Mediterrán csirkeragu sajtszósszal recept
Hozzávalók:
- 6 csirkecomb
- 3 ek olívaolaj
- 1 csomag mediterrán fűszerkeverék
- 1 padlizsán
- 5 dkg vaj
- 25 dkg koktél paradicsom
- 15 dkg fekete olajbogyó, magozott
- 4 dl főzőtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg reszelt sajt (parmezán)
Elkészítése:
A csirkecombok bőrét és csontját eltávolítjuk. Alaposan megmossuk, és a húst kisebb kockákra vágjuk.
Egy nagyobb, magas falú serpenyőben olajat hevítünk. Rádobjuk a felkockázott húst. Enyhén sózzuk és megpirítjuk, majd félretesszük.
A fűszerkeveréket 2,5 dl forró vízben elkeverjük, és alacsony hőfokon kevergetve főzzük addig, amíg a víz teljesen fel nem szívódik. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és pár percig pirítsuk.
Tegyük hozzá a felkockázott padlizsánt, a félbevágott paradicsomot, és kb. 5 percig lefedve pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a lecsepegtetett olajbogyót, és összeforraljuk.
A tejszínt a mascarponével simára keverjük, hozzáöntjük a raguhoz, összeforraljuk, majd tálaljuk.
Tálaláskor reszelt sajttal megszórhatjuk a tetejét.
Tipp:
Ha nincs ilyen előre összeállított keverékünk, az összetevők ismeretében bármikor elkészíthetjük friss összetevőkből.
A mediterrán keverék összetevői: sárgarépa, paradicsom, vöröshagyma, póréhagyma, paprika, cukkini, bazsalikom, só, petrezselyem, édes paprika.