Márton napi ízes libamell recept
Hozzávalók:
- 3 szelet libamell
- 15 dkg zsír (liba v. kacsa, esetleg sertés)
- 15 dkg gomba
- 10 dkg szalonna
- 10 dkg sonka
- fél csomag petrezselyem
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 1 vöröshagyma
- 10 dkg liszt
Elkészítése:
A libamellet kicsontozzuk, és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajban vagy zsírban elősütjük.
Tűzálló tálba sorba rakjuk a libamelleket. A sült hús zsírjában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd belerakjuk az apróra vágott gombát, a sonkát, és az egészet átpirítjuk. Megfűszerezzük a ragut, óvatosan sózzuk.
Amikor a levét elfőtte, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Újra átpirítjuk, és liszttel megszórjuk, majd elkeverjük, és tejjel vagy tejszínnel felöntjük. Újra átforraljuk.
A tűzről levesszük, és a tojást egyenként elkeverjük benne. Akkor jó, ha kenhető állagú. Ezt a ragut a mellszeletekre egyenletesen elosztjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben készre sütjük.
Akkor jó, ha a teteje megpirul, majd forrón tálaljuk. Köretként vajas brokkolit és mazsolás rizst adunk hozzá.