Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Márton napi ízes libamell recept

Márton napi ízes libamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 szelet libamell
    • 15 dkg zsír (liba v. kacsa, esetleg sertés)
    • 15 dkg gomba
    • 10 dkg szalonna
    • 10 dkg sonka
    • fél csomag petrezselyem
    • 15 dkg sajt
    • 2 dl tejszín
    • 1 vöröshagyma
    • 10 dkg liszt

    Elkészítése:

    A libamellet kicsontozzuk, és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajban vagy zsírban elősütjük.

    Tűzálló tálba sorba rakjuk a libamelleket. A sült hús zsírjában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd belerakjuk az apróra vágott gombát, a sonkát, és az egészet átpirítjuk. Megfűszerezzük a ragut, óvatosan sózzuk.

    Amikor a levét elfőtte, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Újra átpirítjuk, és liszttel megszórjuk, majd elkeverjük, és tejjel vagy tejszínnel felöntjük. Újra átforraljuk.

    A tűzről levesszük, és a tojást egyenként elkeverjük benne. Akkor jó, ha kenhető állagú. Ezt a ragut a mellszeletekre egyenletesen elosztjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben készre sütjük.

    Akkor jó, ha a teteje megpirul, majd forrón tálaljuk. Köretként vajas brokkolit és mazsolás rizst adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá