Márton napi ízes libamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 szelet libamell
  • 15 dkg zsír (liba v. kacsa, esetleg sertés)
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg szalonna
  • 10 dkg sonka
  • fél csomag petrezselyem
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg liszt

Elkészítése:

A libamellet kicsontozzuk, és szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és forró olajban vagy zsírban elősütjük.

Tűzálló tálba sorba rakjuk a libamelleket. A sült hús zsírjában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd belerakjuk az apróra vágott gombát, a sonkát, és az egészet átpirítjuk. Megfűszerezzük a ragut, óvatosan sózzuk.

Amikor a levét elfőtte, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Újra átpirítjuk, és liszttel megszórjuk, majd elkeverjük, és tejjel vagy tejszínnel felöntjük. Újra átforraljuk.

A tűzről levesszük, és a tojást egyenként elkeverjük benne. Akkor jó, ha kenhető állagú. Ezt a ragut a mellszeletekre egyenletesen elosztjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben készre sütjük.

Akkor jó, ha a teteje megpirul, majd forrón tálaljuk. Köretként vajas brokkolit és mazsolás rizst adunk hozzá.