Malibu csirke recept
Hozzávalók:
- 40-60 dkg csirkemell
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek dijoni mustár
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre zsemlemorzsa
- 4 ek parmezán
- só, bors
- 10 dkg szeletelt sonka
- 10 dkg szeletelt sajt
Elkészítése:
A tojássárgájákat elkeverjük a mustárral, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Ebbe a pácba belerakjuk a melleket, zárható dobozba tesszük és min. 4 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj, ha egy éjszakát hagyjuk pácolódni.
Egy közepes tálban összekeverjük a morzsát és a parmezánt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A húst megforgatjuk a morzsában, figyeljünk rá, hogy mindenhol befedje. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.
Amikor elkészült, akkor megpakoljuk a tetejét sonkával majd sajttal, 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe, épp annyira, hogy a sajt megolvadjon rajta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

