Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malibu csirke recept

Malibu csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 40-60 dkg csirkemell
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek dijoni mustár
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 bögre zsemlemorzsa
    • 4 ek parmezán
    • só, bors
    • 10 dkg szeletelt sonka
    • 10 dkg szeletelt sajt

    Elkészítése:

    A tojássárgájákat elkeverjük a mustárral, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

    Ebbe a pácba belerakjuk a melleket, zárható dobozba tesszük és min. 4 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj, ha egy éjszakát hagyjuk pácolódni.

    Egy közepes tálban összekeverjük a morzsát és a parmezánt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    A húst megforgatjuk a morzsában, figyeljünk rá, hogy mindenhol befedje. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.

    Amikor elkészült, akkor megpakoljuk a tetejét sonkával majd sajttal, 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe, épp annyira, hogy a sajt megolvadjon rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá