Malibu csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40-60 dkg csirkemell
  • 4 tojássárgája
  • 1 ek dijoni mustár
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • 4 ek parmezán
  • só, bors
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • 10 dkg szeletelt sajt

Elkészítése:

A tojássárgájákat elkeverjük a mustárral, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.

Ebbe a pácba belerakjuk a melleket, zárható dobozba tesszük és min. 4 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj, ha egy éjszakát hagyjuk pácolódni.

Egy közepes tálban összekeverjük a morzsát és a parmezánt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húst megforgatjuk a morzsában, figyeljünk rá, hogy mindenhol befedje. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt megsütjük.

Amikor elkészült, akkor megpakoljuk a tetejét sonkával majd sajttal, 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe, épp annyira, hogy a sajt megolvadjon rajta.