Makaróni chilis csirkével recept
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 1 dl napraforgó olaj
- 0,5 dl víz
- 1 kk só
Szószhoz:
- 3 dl víz
- csipet só
- 1 csapott ek cukor
- 1 citrom
- 1 közepes kápia paprika
- 15 dkg ananász
- 1 közepes sárgarépa
- 1 közepes hagyma
- 15 dkg sűrített paradicsom
- 1 kávéskanál fokhagymakrém
- bors ízlés szerint
- chili szósz ízlés szerint
- 2 közepes paradicsom
- 0,5 dl napraforgó olaj
Makarónihoz:
- 0,5 kg makaróni
- 2 l víz
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
A csirkemellet megmosom, felkockázom 2*2 cm-es darabokra. Egy serpenyőben kevés olajon a húst megpirítom. Sót, kevés fekete őrölt borsot hintek rá. Amikor megpirult, kevés vizet öntök alá. Fedővel letakarom és puhára párolom.
A szószt egy másik serpenyőben felteszem, olajon megdinsztelem a hagymát. Beleteszem az apróra vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, apróra darabolt ananászt. A cukrot is hozzáadom. Felöntöm vízzel. Amikor a sárgarépa puha hozzáadom a sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverve valamint a fűszereket és pár csepp citrom levet, majd újból felforralom. A szószt leveszem a tűzről és botmixerrel pépesítem.
A puha húshoz hozzáöntöm a szószt és még egyet forralok rajta.
A makarónit kifőzöm, majd az elkészült hússal és szósszal tálalom.