Makaróni chilis csirkével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell filé
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 kk só

Szószhoz:

  • 3 dl víz
  • csipet só
  • 1 csapott ek cukor
  • 1 citrom
  • 1 közepes kápia paprika
  • 15 dkg ananász
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes hagyma
  • 15 dkg sűrített paradicsom
  • 1 kávéskanál fokhagymakrém
  • bors ízlés szerint
  • chili szósz ízlés szerint
  • 2 közepes paradicsom
  • 0,5 dl napraforgó olaj

Makarónihoz:

  • 0,5 kg makaróni
  • 2 l víz
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése:

A csirkemellet megmosom, felkockázom 2*2 cm-es darabokra. Egy serpenyőben kevés olajon a húst megpirítom. Sót, kevés fekete őrölt borsot hintek rá. Amikor megpirult, kevés vizet öntök alá. Fedővel letakarom és puhára párolom.

A szószt egy másik serpenyőben felteszem, olajon megdinsztelem a hagymát. Beleteszem az apróra vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, apróra darabolt ananászt. A cukrot is hozzáadom. Felöntöm vízzel. Amikor a sárgarépa puha hozzáadom a sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverve valamint a fűszereket és pár csepp citrom levet, majd újból felforralom. A szószt leveszem a tűzről és botmixerrel pépesítem.

A puha húshoz hozzáöntöm a szószt és még egyet forralok rajta.

A makarónit kifőzöm, majd az elkészült hússal és szósszal tálalom.