Hozzávalók:
Szószhoz:
Makarónihoz:
Elkészítése:
A csirkemellet megmosom, felkockázom 2*2 cm-es darabokra. Egy serpenyőben kevés olajon a húst megpirítom. Sót, kevés fekete őrölt borsot hintek rá. Amikor megpirult, kevés vizet öntök alá. Fedővel letakarom és puhára párolom.
A szószt egy másik serpenyőben felteszem, olajon megdinsztelem a hagymát. Beleteszem az apróra vágott sárgarépát, paradicsomot, paprikát, apróra darabolt ananászt. A cukrot is hozzáadom. Felöntöm vízzel. Amikor a sárgarépa puha hozzáadom a sűrített paradicsomot kevés vízzel elkeverve valamint a fűszereket és pár csepp citrom levet, majd újból felforralom. A szószt leveszem a tűzről és botmixerrel pépesítem.
A puha húshoz hozzáöntöm a szószt és még egyet forralok rajta.
A makarónit kifőzöm, majd az elkészült hússal és szósszal tálalom.