Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Majorannás máj sült szalonnával recept

Majorannás máj sült szalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertésmáj
    • 30 dkg vöröshagyma
    • 10 dkg színes kaliforniai paprika
    • 10 dkg paradicsom
    • 1 kk majoranna
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • vaj
    • személyenként 2 szelet füstölt szalonna
    • liszt
    • rizs

    Elkészítése:

    Feltesszük a rizst kevés olajon pirítani, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve megfőzzük.

    Amíg a rizs készül, felszeleteljük a szalonnát, bevagdossuk a tetejét, és kevés zsíron kisütjük “kakastaréjnak “.

    Amíg sül, felszeleteljük a májat. A kisült szalonnát kiszedjük, és a visszamaradt zsírban lassú tűzön kisütjük a májat. Kiszedjük, lecsepegtetjük.

    Ismét a visszamaradt zsiradékon megsütjük a hagymát, kiszedjük lecsepegtetni. A zsiradékba egy teáskanálnyi paradicsompürét teszünk, lepirítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük egy kevés vízzel, hogy mártás állaga legyen. Beledobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát és a paradicsomot, és jól összeforraljuk!

    A májat az öntettel meglocsolva, a sült szalonnával és a rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá