Hozzávalók:
Elkészítése:
Feltesszük a rizst kevés olajon pirítani, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve megfőzzük.
Amíg a rizs készül, felszeleteljük a szalonnát, bevagdossuk a tetejét, és kevés zsíron kisütjük “kakastaréjnak “.
Amíg sül, felszeleteljük a májat. A kisült szalonnát kiszedjük, és a visszamaradt zsírban lassú tűzön kisütjük a májat. Kiszedjük, lecsepegtetjük.
Ismét a visszamaradt zsiradékon megsütjük a hagymát, kiszedjük lecsepegtetni. A zsiradékba egy teáskanálnyi paradicsompürét teszünk, lepirítjuk, megszórjuk liszttel, felöntjük egy kevés vízzel, hogy mártás állaga legyen. Beledobjuk az apró kockára vágott kaliforniai paprikát és a paradicsomot, és jól összeforraljuk!
A májat az öntettel meglocsolva, a sült szalonnával és a rizzsel tálaljuk.