Majoránnás csirkecomb, krumpliágyon recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb alsó, felső részre bontva
- 2 kg burgonya, meghámozva és karikákra szeletelve
- 1 db friss FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kanál liszt
- 500 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín, esetleg tejföl)
- 1 kis kanál majoranna
- 1 kanál só
- 1 kevés őrölt bors
- 1 kevés zsír
- 1 kevés reszelt sajt
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd karikákra vágjuk és kizsírozott sütőtálba tesszük.
A combokat sózzuk, borsozzuk, majd a krumpliszelekre tesszük.
A tejszínes besamel szószból, a tojásból, a lisztből és a majoránnából közepes sűrűségű mártást készítünk, majd ráöntjük a krumplira és a combokra.
Lefóliázva 200 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük.
Az utolsó percekben levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét. Ekkor csak felső sütést használunk.
Tálaláskor, sajtot reszelhetünk a tetejére.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.