Májjal és körtével töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2 körte
- 30 dkg csirkemáj
- 10 dkg füstölt sajt
- 50 dkg bacon
- 1 tk szerecsendió
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csirkemellet kicsontozom, kétfelé vágom, lapján felvágom, kiterítem, enyhén klopfolom, sózom és borsozom.
A sajtot csíkokra, a körtét nyolc részre vágom, magházát eltávolítom.
Leterítek az asztalra egy 30 centis alufóliát, közepére rakok 4-5 szelet bacont, erre helyezem a kiterített húst.
Középen, hosszában lerakom a sajtot, ennek két oldalára két-két cikk körtét teszek.
A körték közötti mélyedést kitöltöm májjal, megszóróm őrölt szerecsendióval, és megsózom.
Ezután felhajtom, a hús és a bacon szeletekkel rögzítem, felhajtom az alufóliát, középen végig összefogom, és a végeit elcsavarom.
A többi húst is megtöltöm, tepsibe helyezem, és 60 perc alatt közepes fokozaton megsütöm.
Ha kész, kicsomagolom, és fél óra pihentetés után éles késsel felszeletelem.
Párolt rizzsel tálalom.
A májjal és körtével töltött csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »