Májjal és körtével töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2 körte
- 30 dkg csirkemáj
- 10 dkg füstölt sajt
- 50 dkg bacon
- 1 tk szerecsendió
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A csirkemellet kicsontozom, kétfelé vágom, lapján felvágom, kiterítem, enyhén klopfolom, sózom és borsozom.
A sajtot csíkokra, a körtét nyolc részre vágom, magházát eltávolítom.
Leterítek az asztalra egy 30 centis alufóliát, közepére rakok 4-5 szelet bacont, erre helyezem a kiterített húst.
Középen, hosszában lerakom a sajtot, ennek két oldalára két-két cikk körtét teszek.
A körték közötti mélyedést kitöltöm májjal, megszóróm őrölt szerecsendióval, és megsózom.
Ezután felhajtom, a hús és a bacon szeletekkel rögzítem, felhajtom az alufóliát, középen végig összefogom, és a végeit elcsavarom.
A többi húst is megtöltöm, tepsibe helyezem, és 60 perc alatt közepes fokozaton megsütöm.
Ha kész, kicsomagolom, és fél óra pihentetés után éles késsel felszeletelem.
Párolt rizzsel tálalom.
A májjal és körtével töltött csirkemell kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 19 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 13 g